• Strona główna
  • O blogu
  • Wokół stołu
    • Bulion ze stonogami i chlebowe papki…
    • Galareta z rogu jelenia, rybiego kleju…
  • Książki
    • 365 obiadów… (1871)
    • Jarska kuchnia zawierająca… (1898)
    • Kucharz polski jaki być powinien……
    • Kucharz Wielkopolski (1892)
    • Kuchnia polsko-amerykańska (1917)
    • Najnowsza kuchnia warszawska (1914)
    • Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska…
    • Oszczędne obiady bezmięsne (1921)
    • Piekarnia i cukiernia (1908)
    • Poradnik kucharski (1847)
    • Potrawy wigilijne (1929)
    • Potrawy z kartofli (1930)
    • Praktyczna kuchnia (1900)
    • Słowianie i wikingowie przy stole
    • Uniwersalna książka kucharska (1913)
Przepisy
  • Ciasta i leguminy
  • Dla dzieci
  • Do chleba
  • Napoje
  • Obiady bezmięsne
  • Obiady mięsne
  • Przekąski
  • Śniadania
  • Sosy
  • Warzywa
  • WSZYSTKIE PRZEPISY
  • Zupy
Tagi
banany bez glutenu Boże Narodzenie cielęcina cynamon dania z jaj drożdżowe dynia gołąbki groszek grzyby jabłka kalafior kapusta kasztany kluski Kurczak marchewka mazurek migdały mięso mielone mąka gryczana ogórki kiszone panna cotta placki przekąski pączki rabarbar retro warzywa rosół Ryba ryż sardynki sernik ser pleśniowy skorzonera sos szpinak szynka Topinambur twaróg Tłusty Czwartek Wielkanoc ziemniaki żółtka
Szukaj na blogu

Pularda na Instagramie

Pularda na Pinterest

Oszczędne obiady bezmięsne (1921)

„Oszczędne obiady bezmięsne”, Juliuszowa Albinowska, 1921



Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2018. All Rights Reserved.