Strona główna
O mnie
Wokół stołu
Baby z 60 jaj czyli staropolska…
Bulion ze stonogami i chlebowe papki…
Galareta z rogu jelenia, rybiego kleju…
Kuchnia naszych babek – moja…
Z salonów pod strzechy czyli historia…
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia…
Książki
100 postnych dań (1927)
100 potraw oszczędnościowych (1941)
100 potraw z jaj (1929)
109 potraw (1941)
365 obiadów… (1871)
366 obiadów. Praktyczna książka…
600 przepisów (1935)
Ciasta wielkanocne (1928)
Ciasta, ciastka, ciasteczka (1948)
Domowa kuchnia (1917)
Fasola w kuchni (1984)
Gotować… lecz co? (1925)
Jak gotować (1931)
Jarska kuchnia zawierająca… (1898)
Kucharka litewska (1900)
Kucharz polski jaki być powinien……
Kucharz Wielkopolski (1892)
Kuchnia polsko-amerykańska (1917)
Najnowsza kuchnia warszawska (1914)
Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska…
Oszczędne obiady bezmięsne (1921)
Piekarnia i cukiernia (1908)
Poradnik kucharski (1847)
Potrawy i konserwy z grzybów (1927)
Potrawy wigilijne (1929)
Potrawy z kartofli (1930)
Potrawy z kasz i mąki (1931)
Praktyczna kuchnia (1900)
Praktyczne przepisy pieczenia ciast…
Przystawki gorące (1929)
Słowianie i wikingowie przy stole
Uniwersalna książka kucharska (1913)
W staropolskiej kuchni i przy…
Zupy świata (1987)
Jak gotować (1931)
„Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa (…)” , Maria Disslowa, 1931